Fergusonovih najgorih 11

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/11/fergusonovih-najgorih-11.html[/postlink]
Čak i legendarni Škot na klupi Manchester Uniteda imao je i svoje promašaje. Povodom 25 godina na klupi Crvenih Vragova mnogi su mediji birali najboljih 11 igrača u Fergijevoj eri. Mi vam sada donosimo 11 najgorih igrača u zadnjih 15 godina.

Golman- Massimo Taibi

Nakon što se Schmeichel umirovi Fegi je imao problema sa pronalaženjem adekvatne zamjene. Mislim da na Taibi ne treba trošiti puno riječi, "zaštitni znak" za kikseve vratara zasigurno je pogodak koji je primio kroz ruke i kroz noge.

Obrana-William Pruiner

Pruiner je došao iz Auxerrove škole nogometa, zajedno za Cantonom, ipak nije imao uspješnu karijeru u Crvenim Vragovima. Uspio je upisati samo 2 nastupa u prvih jedanaest. Njegov prvi meč protiv QPR-a je bio impresivan. Druga i posljednja utakmica koju je odigrao bila je 4:0 poraz o d Tottenhama, Pruiner je proglašen glavnim krivcem tog sramotnog poraza nakon kojega mu je Fergi odbio ponuditi dugoročni ugovor.

Obrana-Pat MacGibbon

Branič Sjeverne Irske bio je označen kao jedna od zvijezda mlade momčadi, ipak ubilježio je samo jedan nastup za klub u kako je izgledalo laganoj pobjedi u kupu protiv York Citya 1995.
Nažalost McGibbon je dobio crveni karton, kao posljedica toga došao je poraz od 3:0. Slijedeće dvije sezone proveo je na posudbi prije nego što je otišao u Wugan 1997, nije uspio odigrati punoh 90 minuta za klub.

Obrana-Laurent Blanc

Možda kontroverzna odluka da svjetskog i europskog prvaka, koji je proglašen četvrtim najboljim Francuskim nogometašem svih vremena uvrstimo ovdje, ipak Blanc je bio daleko od svoje najbolje forme kada je došao 2001. Njegova karijera se približavala kraju, Blanc je dobio zadatak da zamjeni Stama, ali nije se snašao u toj ulozi. United je sezonu završio treći, njihov najgori plasman u Premier Ligi, nije uspio osvojiti neki trofej prvi put u četiri sezone. Okriviti Laurenta u potpunosti bio bi nepravedno, ali svakako svoju reputaciju nije dobio igrama na Old Traffordu.

Desni vezni-Jordi Cruyff

Imati legendarnog oca označenog kao jednog od najboljih igrača koji su ikada igrali nogome, je jako teško sljediti, ipak Jordi je imao prednost odrastati i učiti o nogometu u Barceloni, čak doći u njihov prvi sastav dok mu je otac bio menadžer. Njegova karijera u Unitedu nije bila uspješna, nije uspio nametnuti se u prvi tim, imao je samo 55 nastupa u četiri godine. Iako je igrao tijekom Unitedove zlatne ere uspio je osvojiti samo jednu medalju. Zabio je osam golova za klub, prije nego što je prodan Alavesu.

Sredina-Eric Djemba-Djemba


U medijma su govorili da je ovaj Kamerunac tako dobar da su mu "dali ime dva puta, nažalost to se pokazalo netočnim nije uspio zamjeniti Roya Keana. Nastupio je samo u 20 utakmica u ligi, nakon 18 mjeseci prodan je Aston Villi, tamo je također razočarao. Izvan terena bio je poznat kao čovjek koji se razbacivao novcem navodno je imao na desetke auta i 30 bankovnih računa. U 26 godini otišao je igrati u Katar.

Sredina-Kleberson

Klebersonove igre na svjetskom prvenstvu 2002. bile su tako impresivne da ga je trener Phil Scolari proglasio nadolazečom Brazilskom "silom" Fergi ga je potpisao za  £6.5m u isto vrijeme kada i Cristiana Ronalda.Ipak njegova karijera je krenlua malo drugačijem putem nego Portugalčeva, Brazilac koji je doveden kao zamjena za Juana Sebastiana Verona, upisao je samo 20 nastupa za Crvene Vragove prije nego što je prodan Besiktasu.

Lijevi vezni-Ralph Milne

Čovjek za kojega je sami Feguson rekao da je to njegovo najgore pojačanje ikada, iako ga je dobio za samo £170,000 za igrača za kojega notko nije čuo, večim djelom zato što nije uspio impresionirati u Unitedu.Po nekim najavama bio je drugi George Best nažalost to se pokazalo točnim samo po ponašanju van terena većinu svojega novca na alkohol, žene i kockanje. United mu je bio zadnji profesionalni klub u Engleskoj.

Napadač-David Bellion

Potpisivanje Belliona bilo je kontroverzno, doveo ga je u United dok je još bio pod ugovorom sa Sunderlandom. Odšteta od £2m, ali danas zasigurno Ferguson bi volio da se to nije dogodilo, zabio je samo 2 gola u 24 nastupa. Na kraju poslan je u Nicu gdje se također nije uspio nametnuti u prvi tim.

Napadač-Diego Forlan

Nema sumnje da je Forlan svjetska klasa, Urugvajac je dobio Zlatnu Loptu za najboljeg igrača na Svjetskom prvenstvu 2010. tamo je pomogao Urugvajcima da dođu do četvrtog mjesta, zabio je jako puno golova u Španjolskoj ligi za Villiareal i Atletico Madrid prije nego što je prešao u Inter ove sezone. Ipak njegova karijera u Unitedu nije bila uspješna. Trebalo mu je nevjerojatnih osam mjeseci i 29 dana da zabije svoj prvi gol sa klub s Old Trafforda, na kraju zabio ih je 17 u 63 nastupa. Čak je imao problema i u proslavama gola, skinuo je majcu nakon gola protiv Sunderlanda i nije je uspio obući, a igrači su već krenuli s centra. Dolazak Rooneya značio je odlazak Urugvajca.

Napadač-Dong Fangzhuo

Prvi Kineski igrač koji je došao na Old Trafford, u siječnju 2004., ipak zbog problema sa radnom dozvolom nije mogao debitirati sve do 2006.! Na kraju sezone kada je titula bila osigurana. Ušao je s klupe u Ligi Prvaka i u Liga Kupu protiv Coventry Citya. Dong nije dobio svoj broj u sezoni 08/09 tada je njegov broj dodjeljen Rafaelu Da Silvi njegov ugovor je završen sa sporazumnim raskidom, tako da je mogao pronači drug klub.

ZABRANJENO KOPIRANJE!

0 коментара:

Постави коментар