Najava: Manchester Utd vs Benfica

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/11/najava-manchester-utd-vs-benfica.html[/postlink]
United će sutra ugostiti ekipu iz Lisabona koja je najveći rival Unitedu u grupi C. Pobjeda protiv Benfice bi Unitedu otvorila vrata za prolaz dalje ali Crvenim Đavolima neće biti nimalo lako jer će nedostajati nekoliko veoma važnih igrača.

United je u subotu savladao Swansea na stadionu Liberty, i to je bila peta uzastopna pobjeda dodajući ranije pobjede protiv Aldershota, Evertona, Otelul Galatia i Sunderlanda. Tri boda protiv Benfice će zagarantovati Đavolima prolaz u knockout fazu, ali portugalski divovi znaju da bi i njima povoljan rezultat mogao osigurati prolaz dalje.

Manchester United
Igrači koji sigurno neće igrati su: Tom Cleverley (gležanj) i Michael Owen (tetiva koljena), oni su out do Božića, a kapiten Nemanja Vidić je suspendiran nakon što je dobio izravni crveni karton protiv Otelul Galatia u Bukureštu. Danny Welbeck (tetive koljena), Chris Smalling (stopalo) i Ashley Young (peta) su upitni za sutrašnji meč. 

Benfica
Benfica će igrati bez Enzo Pereza (koljeno), dok su upitni Javier Saviola (koljeno) i Nemanja Matić (stopalo). Međutim, Javi García se oporavio nakon povrede noge i vjerojatno će biti u sastavu.

Posljednji sastanak
Ryan Giggs je donio bod Unitedu u prvoj utakmici grupne faze u Lisabonu. Strijelac za Benficu bio je Oscar Cardozo.

United i Benfica će se boriti za prvo mjesto u grupi C, a sutrašnja utakmica bi mogla odlučiti ko će završiti na prvom mjestu i ko će izbjeći velike ekipe u nastavku takmičenja. 

Sutrašnju utakmicu sudi Cüneyt Çakir, turski sudac koji je već sudio nekoliko utakmica u Ligi prvaka i Europa ligi

Utakmica počinje u 20:45 h a moći ćete je pratiti na sljedećim kanalima:



                           
                                 Televizija Federacije BiH




 Televizija Repubile Srpske






                            Radio-televizija Srbije





ZABRANJENO KOPIRANJE!

0 коментара:

Постави коментар