Najava: Manchester Utd vs Newcastle Utd

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/11/najava-manchester-utd-vs-newcastle-utd.html[/postlink]
Crveni Đavoli će sutra na Old Traffordu ugostiti ekipu Alana Pardewa. Prošlo kolo Newcastle je zabilježio prvi poraz ove sezone i trenutno zaostaje 4 boda za Unitedom. Pobjeda bi United dovela na samo 2 boda od Citya koji u nedjelju gostuje na Anfieldu.

United je u utorak odigrao nerješeno sa Benficom 2-2. Situacija u grupi C se veoma zakomplicirala, a sada je na Unitedu veliki pritisak pred gostovanje u Baselu, a ništa osim pobjede ne dolazi u obzir protiv. Ekipa Pardewa je pretrpjela prvi poraz ove sezone od Manchester Citya prošlog vikenda. Sada je pred njima težak test na Old Traffordu.

Manchester United
Chris Smalling i Rafael su u potpunosti oporavljeni i mogli bi biti u planu za sutrašnji sastav. Wayne Rooney i Danny Welbeck će vjerovatno biti spremni za sutra. Tom Cleverley i Michael Owen će odsustvovati do Božića. Anderson će odsustvovati do februara naredne godine zbog povrede koljena, i biti će operiran u Portugalu.

Newcastle United
U ekipu Newcastlea vraća se Ben Arfa, dok je Cheick Tioté na pregledu i nezna se hoće li nastupiti sutra. Gabriel Obertan će igrati protiv bivšeg kluba, dok će Sylvain Marveaux propusiti sutrašnju utakmicu.

Izjava:
"Pritisak će biti na Unitedu. Mi ćemo ići tamo i uživati u našem nogometu, i pokušati odigrati bolje nego protiv Manchester Citya." izjavio je Steven Taylor.

U Newcastleu igraju tri bivša Đavola a to su Alan Smith, Gabriel Obertan i Danny Simpson.

Sutrašnju utakmicu sudi Phil Dowd.

Mogući sastav: De Gea, Jones, Ferdinand, Vidic, Evra, Nani, Fletcher, Carrick, Park, Hernandez, Rooney

0 коментара:

Постави коментар