Top 10 povrataka Manchester Uniteda

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/08/top-10-povrataka-manchester-uniteda.html[/postlink]
Manchester United je jedan od onih klubova koji nikad ne odustaje gubili 3:0 ili 1:0 nikada neće odustati od pobjede. Dokaz toga su ovi fantastični preokreti, dakle 10 najvećih preokreta u povijesti Manchester Uniteda.

10. Manchester United-Barcelona 3:0 (ukupno 3:2) Kup Pobjednika Kupova ,1984.

Ferguson nije jedini menadžer koji je sudjelovao u nevjerojatnim preokretima Crvenih Vragova.

Crveni Vragovi Rona Atkinsona izgubili su na Nou Campu 2:0, što im je ostavilo malo šanse uoči uzvrata na Old Traffordu, protiv Maradonine Barcelone.Gol glavom Bryana Robsona u 22 minuti dignuo je prepuni Old Trafford u život. Captain Marvel podigao je rezultat na 2:0 u 50 minuti.

Frank Stapleton zabio je za pobjedu dvije minute kasnije da bi potvrdio nevjerojatni preokret.


9.Manchester United-Sheffield Wednesday 2:1, Premier Liga, 1993.

Povratak koji je označio početak jedne dominacije, dominacije Manchester Uniteda sa Sir Alexom Fergusonom. Godinu ranije Unitedu je skliznula titula iz ruku kada su poraženi 3 puta nakon Uskrsa, i bili su u opasnosti da se to dogodi opet. United je gubio kod Sheffielda do 86. minute kada je Steve Bruce zabio za izjednačenje. Očajnički im je trebalo pobjeda i dobili su je kada je Bruce zabio u sedmoj minuti sučeve nadoknade i uvelike pomogao Unitedu da osvoji prvu titulu u 26 godina.


8. Manchester City-Manchester United 3:2, Premier Liga, 1993.

Nial Quinn zabio je dva gola za City koji je na poluvremenu vodio 2:0. Eric Cantona ulijo je nade u preokret u 52. minuti susreta. Kako su minute prolazile činilo se da će City dobiti svog najljučeg rivala. No, opet se pojavio "King Eric" i 13 minuta prije kraja zabio za izjednačenje. Ljetno pojačanje ROy Kean zabio je za pobjedu u 86. minuti susreta i tako bacio City u očaj, United je bio na putu prema "Double".


7.Manchester United-Liverpool 2:1, FA Cup Četvrta runda, 1999.

5 mjeseci prije nego što je u zadnjim sekundama United osvojio Ligu Prvaka protiv Bayerna, Manchester United je najavio nešto veliko sjajnom pobjedom protiv Liverpoola.Michel Owen doveo je Liverpool u vodstvo nakon samo 2 minute susreta, i takav je rezultat ostao do 88 minute unatoč brojnim pilikama i 2 stative Unitedovih igrača. Yorke je izjednačio 2 minute prije kraja, a nakon toga Ole Gunnar Solskajer zabio je za pobjedu i zadnjim trenutcima susreta i šokirao Liverpoolove fanove.


6. Juventus-Manchester United 2:3, Polufinale Lige Prvaka, 1999.

Povratak u polufinalu možda je bio i veći od onog u finale. Juventus je bio u zadnja 3 finala i potpuno nadigrao United u prvoj utakmici, no ipak fergijevi vragovi su zabili izjednačujući pogodak u zadnjim minutama susreta.Uzvrat je taođer bio loš sve do 11 minute Juve je vodio 2:0, u 24 minuti Roy Kean je zabio za 2:1. Do poluvremena United je izjednačio, u 84 minuti Andy Cole je zabio za zasluženu pobjedu Crvenih Vragova i odveo ih u finale.


5.Manchester United-Bayern Muinchen, finale Lige Prvaka, 1999.

Moram li vam zbilja napisati što se dogodilo u tom finalu, ako ste navijač Uniteda sigurno ste barem jednom pogledali tu utakmicu. No dobro, Bayern je poveo iz slobodnog udarca Maria Baslera nakon 6 minuta do sučeve nadoknade drugog djela Bayernovi igrači su dva puta gađali stativu. I onda nakon dva kornera u sučevoj nadoknadi prvo je Sheringam donio izjednačenje, a onda Ole Gunnar Solskajer zabio za pobjedu dok su Unitedovi navijači sa suzama radosnicama prvi put dočekali Ligu Prvaka.


4.Tottenham Hotspur-Manchester United 3:5, Premier Liga, 2001.

Spursi su totalno nadigrali Engleske prvake na poluvremenu i otišli su sa prednosti od 3:0. U drugom poluvremenu fergijev United je bio senzacionalan Cole je zabio za 3:1 odmah u prvoj minuti nastavka, da bi do 76 minute Veron zabio za 4:3, David Beckham završio je nevjerojatan preokret tri minute prije kraja.


3.Everton-Manchester United 2:4, Premier Liga, 2001.

Bez titule 4 godine, ova velika suša za Fergija, Manchester United se borio za prvaka Engleske sa Chealsejem. Još 3 utakmice do kraja prvenstva i 3 boda ispred Bluesa United je putovao na Goodison Park i gubio je 2:0 nakon 50 minuta.O'Shea je zabio nakon kornera ryana Giggsa za 2:1, auto gol bivšeg igrača Uniteda Phila Nevilla izjednačio je rezultat. Rooney je zabio za 3:2., Eagels je potvrdio pobjedu u zadnjim trenutcima susreta.


2.Manchester united-Tottenham Hotspur 5:2, Premier Liga, 2009.

Još jedan povratak sa 5 golova protiv Spursa.Ovaj put doma i gube "samo" 2:0 na poluvremenu, ipak su pobjedili i uništili nade Liverpoola za naslov prvaka. Jedanesterac je vratio United u igru nakon 57 minuta a onda 3 gola u 4 minute od Rooneya i Ronalda odveli su Vragove u vodstvo 4:2 nakon 71 minute. Dimitar Berbatov potvrdio je pobjedu, i United približila naslovu prvaka.


1.Manchester United-Manchester City 4:3, Premier Liga, 2009

Sigurno se sjećate ovog nevjerojatnog meča.United zapravo nije gubio u nitijednom dijelu ovog susreta gradskih rivala,ali vodio je tri puta. Rezultat je bio 3:2 za United kada je craig Bellamy u 90 minuti izjednačio rezultat za City, što bi trebalo totalno uništiti Fergijeve momke.Unitedovi igrači pokazali su kakav mentalitet imaju.

ZABRANJENO KOPIRANJE!

1 коментара:

Anonymous је рекао...

a dje su protiv Blackpoola i to dva puta i protiv West Hama??

Постави коментар